Apple с директна локална свързаност

in Blog
Посещения: 2768
apple logo

След одит на мрежовия трафик Apple отправи директна покана за локална свързоност с Т БРОС в общия PoP в Амстердам. Трафика между AS714 (Apple) и AS42295 (T BROS) е оценен като "натоварен" и "двупосочен" и мрежовите инженери на Apple отправиха искане за 4 частни сесии IPv4 и IPv6 в AMS-IX, където и двете компании имат свързаност.

Как ще се отрази на тази връзка на Интернет-микса, предоставен от Т БРОС?

Директната свързаност осигурява бърз и надежден достъп до всички услуги и съдържание предоставяни от Apple. iCloud, iTunes, Apple Store всички mail и push услуги за потребителите на Apple продукти (iOS/macOS/AppleTv), без трафика да зависи от международната свързаност (в случая Tier 1 up-link на Т БРОС).
Може да тествате "пътя" през публичния looking glass на Т БРОС - lg.tbros.net

Балансираният трафик (входящ/изходящ) на нашата компания, като корпоративен Интернет доставчик и доставчик на съдържание (хостинг/ко-локейшън услуги), ни прави предпочитан партньор за директна свързаност (peering) със световните CDN & Cloud компании. Пълната поддръжка на IPv6, както и присъствието ни в различни datacenters и IXP ни дава възможност за многоточкова свързаност, гъвкавост и висока капацитет, като намалява времената на достъп, увеличава общия обем и подобравя "микса" на трафика.